Homsest saab Elroni sõidukaardil oleva raha eest soetada pileteid ka veebist

Üllar Priks
, reporter
Copy
Elroni rong
Elroni rong Foto: Arvo Meeks

1. augustist saavad rongisõitjad teha endale kasutajakonto, mis võimaldab Elroni sõidukaardil oleva rahaga piletiostu eest tasuda ka veebis ning lihtsustab ühe kasutajaga seotud sõidukaartide haldamist.

Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo selgitas pressiteate vahendusel, et kui seni sai turvalisuse huvides Elroni sõidukaardil olevat raha kasutada üksnes rongis piletit ostes, siis 1. augustist on kasutajakonto olemasolu korral võimalik seda teha ka veebis. Konto ei ole isikustatud, piisab e-posti aadressist.

Uuendus hõlbustab ka erinevate sõidukaartide haldamist. "Kontoga on võimalik siduda erinevaid sõidukaarte ning kaartidele ka personaalsed nimetused anda. Seega kui peres on mitu sõidukaarti, saab näiteks lapsevanem mugavalt kontole sisse logides lapse kaardile raha laadida või pileteid osta, ilma et peaks iga kord teadma kaardi numbrit," rääkis Kongo.

Kasutajakonto vahendusel on mugav vaadata aktiivseid pileteid ja ostuajalugu ning kaardile raha laadida, samuti meilile saadud piletite QR-koode mugavalt kontrollimiseks kuvada. Oma konto saab luua Elroni piletimüügisüsteemi leheküljel elron.pilet.ee, vajutades lehe paremal ülaservas valikule "Loo konto".

Kasutajakonto funktsiooni lisandumine on osa Elroni piletimüügisüsteemi arendusest. Elroni müügi- ja arendusjuht nentis, et konto loonud klientidel on edaspidi mõningane eelis ka ette ostetud piletite tagastamise korral. Seni on Elron olnud ainuke transpordi teenusepakkuja, kes on tagastanud eelmüügist ostetud pileti maksumuse täies ulatuses, kui selleks on soovi avaldatud vähemalt tund enne rongi väljumist.

"Kasutajakonto lisandumisega piletimüügisüsteemi saab piletite tagastussüsteem samuti väikese uuenduse. Nagu teised teenusepakkujad, näiteks bussitranspordiettevõtted, arvestatakse pileti maksumusest maha teenustasu 1 euro, kui sõitja soovib piletiraha tagastamist arvelduskontole. Kui inimene soovib ette ostetud pileti tagastada, tehes seda meie piletimüügisüsteemi leheküljel, ning saada tagastatava summa Elroni sõidukaardile, tagastatakse pileti maksumus ka edaspidi täies ulatuses ja teenustasuta," rõhutas Kongo ning lisas: "Kasutajakonto loomine on oluline, kui sõidukaardile laekunud raha soovitakse kasutada hiljem uue pileti ostmiseks veebis."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles