Peole tuli president ja veel üle 10 000 külalise (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Esimese päeva kõige rajum kontsert oli Vabaduse platsi telgis, kuhu folkmetalbändi Nikns Suns tuli kuulama sedavõrd palju publikut, et inimesed mahtusid vaevu ära.
Esimese päeva kõige rajum kontsert oli Vabaduse platsi telgis, kuhu folkmetalbändi Nikns Suns tuli kuulama sedavõrd palju publikut, et inimesed mahtusid vaevu ära. Foto: Elmo Riig

Viljandi folgifestivali olulisusest annab märku asjaolu, et Eesti presidendi külaskäik on saanud peaaegu tavapäraseks. Tänavu polnud president küll avamisel, kuid jõudis Viljandisse reede õhtul, kui lavale astus ansambel Puuluup.

Festivali pealik Ando Kiviberg andis pressiteate vahendusel teada, et riigipea osalemine festivalil on korraldajatele väga suur tunnustus. «See on parim kinnitus, et see, mida me teeme, on Eesti rahvale vajalik,» lisas ta. Pärimusmuusika keskuse juhi ja festivali programmijuhi Tarmo Noormaa sõnul näitab presidendi kohalolu, kui suur tähtsus on pärimuskultuuril.

Rahvast tuli rohkesti

President Kersti Kaljulaid oli eile üks tõenäoliselt enam kui 10 000 külalisest. Juba esimesel peopäeval oli kohal umbes 8000 inimest. «Märkimisväärne on see, et juba esimesel festivalipäeval oli Viljandis pisut rohkem kui 90 protsendi festivalipassi omanikest,» ütles piletimüügipealik Anu Rannu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles