Puiatu külas hukkus raskes liiklusõnnetuses mootorrattur (4)

Copy

Puiatu külas leiti täna hommikul vilja seest mootorratas, mis oli teelt välja sõitnud, ja selle väga raskes seisus juht, kel oli õnnetuse tagajärjel kiiver peast ära tulnud.

Politsei pressiesindaja Kerly Virk ütles, et politsei sai kell 9 teate raskest liiklusõnnetusest Tartu–Viljandi–Kilingi-Nõmme tee 85. kilomeetril ning esialgsetel andmetel oli mootorrattur sõitnud teelt välja viljapõllule.

"Mootorratturi avastas juhuslik möödasõitja ja tema andis avariist ka hädaabinumbrile teada," teatas Virk. "Kiirabi püüdis meest elustada, kuid tema vigastused olid paraku sedavõrd rasked, et ta suri sündmuskohal."

Viljandi patrullitalituse juhi Alar Sadama sõnul alustati kriminaalmenetlust, selgitamaks, mis asjaoludel nii traagiline õnnetus aset leidis. "Tegu oli staažika mootorratturi, 48-aastase mehega, kel sõidukogemust üle 30 aasta. Kas õnnetuse tingis liigne kiirustamine või mõni muu tegur, see vajab selgitamist."

Surnukeha saadeti kohtuarstlikule lahangule, et selgitada, kas tegu võis olla terviserikkega ja kas juht oli kaine. Politsei teatel oli hukkunul varem olnud mitmeid kokkupuuteid korrakaitsjatega kiirusületamiste tõttu. See kas ja millist rolli omas kiirus surmaga lõppenud avariis, vajab aga politsei sõnul veel selgitamist.

Õnnetus juhtus sirgel teelõigul kohas, kus enam kui kilomeetri ulatuses pole ühtegi kurvi ja tee ääres pole ka ühtegi puud. Tee tõuseb sündmuspaigas pisut mäkke.

Mootorrattur tuli Viljandi poolt ja sõitis Kilinig-Nõmme poole. Ühtegi pidurdusjälge ei olnud ennelõunal teel näha. Küll on aru saada, et mootorratas kaldus teelt kõrvale ning sõitis pikalt teepeenral ja siis põllule. Rattur lamas leidmise ajal sõiduvahendist 20-30 meetri kaugusel.

Tänavu on Eesti teedel avariides hukkunud 32 liiklejat. Viljandimaal on see neljas surmaga lõppenud liiklusõnnetus. Mullu juhtus üks sedavõrd traagiline õnnetus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles