Tavatu Võhma maraton osutus Kõpu eksvallavanemale karmiks katsumuseks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Palju maratone läbinud Enno Rohelpuul (pildil) tuli mõte Võhma terviserajal maraton korraldada siis, kui tal olid põlved haiged ja treenida oli parem pehmel pinnasel.
Palju maratone läbinud Enno Rohelpuul (pildil) tuli mõte Võhma terviserajal maraton korraldada siis, kui tal olid põlved haiged ja treenida oli parem pehmel pinnasel. Foto: HEGE-LEE PAISTE

5. juulil sai Võhmas neljandat korda teoks maraton 620-meetrisel metsarajal, kus tuli läbida 68 ringi. Rajal käis 22 jooksjat, neist 11 olid registreerunud maratonile, kellest omakorda üheksa lõpetas. Kiireim oli Margus Luhtoja ajaga 3:12.53 ning aeglasim endine Kõpu vallavanem Siim Avi ajaga 6:22.50.

Praegu 34-aastane Avi läbis oma esimese maratoni 10 aastat tagasi ning seni olid tema kontol Turu, Peterburi, Riia, Kaunase, Tallinna ja Tartu maraton. Seekordne võistlus osutus talle ootamatult raskeks ja aeg tuli kõikidest varasematest halvem. «Meil tekkis vahepeal Siimu oodates väike mure tema tervise pärast,» sõnas jooksu peakorraldaja Enno Rohelpuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles