Sisukord
Paberleht
Postimees

Ivan-tšaid tuleks juua alustassilt ja luristades

2 min lugemist
Ivan-tšaid juuakse koos keedetud suhkruga. FOTO: Christin Mäemets

Peipsi rannikule seiklema sattunutele pakutakse mitmel pool põdrakanepiteed ehk Ivan-tšaid, mida kohalikes majapidamistes ohtralt tarbitakse.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

«Lapsepõlvest mäletan, et tädidel ja vanaemal külas olles käis vahetpidamata üks tohutu teejoomine. Samovar oli laual ja kuigi külalised vahetusid, arvan, et ei liialda, kui ütlen, et kümme samovaritäit teed joodi päevas ära,» räägib vaimustunult Mustvee lähedal asuva Peipsimaa muuseumi üks eestvedajaist Veronika Kookmaa.

07.08.2020 09.08.2020
Loo tellimiseks pead olema sisse logitud Postimees kontole.
Logi sisse
Sul ei ole kontot?
Loo Postimees konto