Jüri Jaanson tegi pärast paadimehe sõitu avalduse

Sakala
Copy

​Laupäeval peeti Viljandi järvel XXVII korda Viljandi Paadimehe sõuderegatt. See osutus omamoodi ajalooliseks, sest ühepaadil võistelnud maailmameister ja olümpiamedalist Jüri Jaanson tegi peale finaalsõitu avalduse.

Finaalis viienda koha saanud vanameister tänas kõiki ennast võitnud konkurente ja kinkis neile meene. Samuti jagus tal kiidusõnu oma esimesele treenerile Anne Freimuthile ja Viljandi sõudeklubi tegevjuhile Ruth Vaarile.

Jaanson ütles, et tegi oma elu esimesed treeningud Viljandi järvel ja nüüd tegi siin oma viimase võistlussõidu ühepaadil. 

«Igal asjal on oma aeg,» ütles Jaanson ning lisas, et ühepaadis ta enam ei stardi, kuid Pärnu sõudeklubi võistkonnas on valmis kaasa lööma nii nelja- kui kaheksapaadi sõitudel.

Ruth Vaar ütles, et paadimehe sõuderegati ühepaadi sõidu võitis Viljandi sõudeklubi sportlane Kermo Randmäe. Teiseks tuli SAK Tartu esindaja Elar Loot ja kolmandaks Tartu ülikooli spordiklubi liige Joonatan Kama.

Viljandi Paadimehel startis Vaari andmeil ligi 200 sportlast. Viljandlased jätsid koju viis kuld-, viis hõbe- ja kuus pronksmedalit.

Vanameister Jüri Jaanson ja teda edastanud sportlased Elar Loot, Kermo Randmäe, Joonatan Kama ja Ander Koppel.
Vanameister Jüri Jaanson ja teda edastanud sportlased Elar Loot, Kermo Randmäe, Joonatan Kama ja Ander Koppel. Foto: Raivo Laidma

Griuksi rändkarikas läks sel aastal meesveteranide neljapaadile. Nemad võitsid kõige suurema edumaaga järgnevat paatkonda.

Rändkarika traditsioon algatati Viljandi kunagise sõudetreeneri Arne Graumanni mälestuseks. Algatajad olid tema endised õpilased. Kuna treenerit kutsuti Griuksiks, sai karikas selle järgi sellise nime.

«Griuks tavatses oma õpilastele enne võistlust öelda, et «nüüd lähete ja panete pika iluga». See on ka karika võitmiseks üks ja ainus tingimus, et tuleb pikalt võita,» lisas Vaar. «Tõelise Viljandi paadimehe tiitli aga võitis pärnakas Geir Suursild, kes oli kõige kiirem rahvapaadil. Tema kaaslane oli viljandlanna Gitta Kivilaan, kelle ta pidi, nagu reeglid nõudsid, teiselt poolt järve ära tooma.»

Rahvapaadi võitjad (vasakult): Rein Muda ja Rachel Kõllo, Geir Suursild ja Gitta Kivilaan, Joonas Toom ja Liis Rebane.
Rahvapaadi võitjad (vasakult): Rein Muda ja Rachel Kõllo, Geir Suursild ja Gitta Kivilaan, Joonas Toom ja Liis Rebane. Foto: Raivo Laidma
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles