Viljandi valla kauneim külavärav kroonib Holstret

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Holstre külavärav
Holstre külavärav Foto: Made Laas

Laupäeval Võrtsjärve ääres Ulgel peetud Viljandi valla külade päeval kuulutati konkursi «Kaunis külavärav 2019» võitjaks Holstre küla.

Viljandi vald oli selle võistluse välja hõiganud märtsis, et selgitada välja kõige ilusam ja meeldejäävam värav, koht või maamärk, mis näitab selgesti küla algust või asukohta. Rangeid reegleid ei seatud, see võis olla silt, kaart, kivi, lillekast, väike haljasala, park või mis tahes muu tähis, mis seda küla iseloomustab ja on sündinud kogukonna koostöös.

Viljandi vallavalitsuse avalike suhete nõunik Made Laas ütles, et Holstre küla saab esikoha eest auhinnaks kalesõidu Võrtsjärvel 20 inimesele.

Teiseks valis žürii Tänassilma värava, mis sai ühtlasi publiku lemmikuks. Kolmandaks platseerus Ridaküla värav.

Viljandi valla külade päevale sammuti rõõmsas rongkäigus.
Viljandi valla külade päevale sammuti rõõmsas rongkäigus. Foto: Roomet Kuhi

Viljandi valla külade päev algas keskpäeval rongkäigu ja laadaga. Pakuti kõhutäidet ja midagi nii kehale kui vaimule. Kella nelja paiku tõmmati üritusele joon alla.

Nagu ütles Laas, rahvast üle ei loetud, kuid hinnanguliselt käis kohal mitusada inimest, mida on meeldivalt palju, arvestades, et sel päeval oli Viljandimaal teisigi rahvaüritusi. Külapäevalisi soosis ka ilm, alles ürituse lõppedes jõudis kohale vihmasadu.

Tänassilma külavärav
Tänassilma külavärav Foto: Made Laas
Ridaküla külavärav
Ridaküla külavärav Foto: Made Laas
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles