Ugala teater osaleb väärikal teatrifestivalil

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Laura Peterson ja Ott Aardam astuvad Hispaania teatrifestivalil lavalaudadele.
Laura Peterson ja Ott Aardam astuvad Hispaania teatrifestivalil lavalaudadele. Foto: Õhtuleht

Ugala teater osaleb Hispaanias Almagros 42. korda toimuval rahvusvahelisel hispaania klassikalise teatri festivalil. Teater kutsuti festivalile esinema Lembit Petersoni lavastusega „Nähtamatu daam".

"Et tegemist on Hispaania ühe väärikaima teatrifestivaliga, mis sel aastal toimub juba 42. korda, siis loodan, et see on  kultuuriliselt rikastav mõlemale poolele,“ ütles Ugala teatri pressiteate vahendusel Ugala kunstiline loominguline juht ja lavastaja Ott Aardam.

Lembit Petersoni lavastatud "Nähtamatu daam" on üks Hispaania teatri olulisemaid teoseid. „Kindlasti on sealse publiku vastuvõtt erinev Eesti publiku omast. Ilmselt on see neile üpris eksootiline, kuidas üks väike põhjapoolne riik tõlgendab nende armastatud autori näidendit, millega meie avasime Ugala teatri renoveeritud maja,“ sõnas Aardam.

Eriline on ka Hispaanias XVII sajandist pärinev vabaõhu teatrisaal Corall, mis on üks selle ajastu paremini säilinud teatrilavasid. 

Ugala teater mängib „Nähtamatut daami“ Almagro festivalil 10. ja 11. juulil. Hispaania rahvusvahelisel festivalil osaleb Ugala kultuuriministeeriumi toetusprogrammi „Eesti kultuur maailmas“ toetusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles