Juhuslikult sündinud juturaamat laulupeost

Alice Lokk
, reporter
Copy
Anu Röömel esitles Viljandi linnaraamatukogus lasteraamatut «Laulupeole!», mis pole küll kirjutatud laulupeo puhuks – mõte sellest oli autoril peas juba varem.
Anu Röömel esitles Viljandi linnaraamatukogus lasteraamatut «Laulupeole!», mis pole küll kirjutatud laulupeo puhuks – mõte sellest oli autoril peas juba varem. Foto: Gerthrud Grents

Neljapäeval, kui Tallinnas algas laulu- ja tantsupidu «Minu arm», esitles Viljandi muusikakooli klaveriõpetaja Anu Röömel Viljandi linnaraamatukogus lasteraamatut «Laulupeole!».

Nagu autor rääkis, on see lugu metsaelanikest, kes otsustavad rähni algatusel laulupeo korraldada. «Katsetest pääsevad läbi kõik peale karu, kellele muusika aga väga meeldib. Ta hakkab harjutama, otsib raamatud välja, läheb suure tamme taha kuulama, kuidas teised proove teevad, ning unustab sealjuures isegi pettumuse.»

Ühel hetkel selgub, et kui kõik laulavad, pole kuulajaid kuskilt võtta. Didaktiline jutuke näitabki, et kuulamine on väga tähtis ning selle kaudu saab samuti õppida. Lugu lõpeb suure ilusa peoga, kuhu karu leiab ka teisi pealtvaatajaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles