Vibulaskjad jagasid tubaseid karikaid

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Rist teenis meeste mõõduvõtul hõbekarika.
Martin Rist teenis meeste mõõduvõtul hõbekarika. Foto: Elmo Riig / Sakala

Põhivõistlushooaja järel puhkuselt naasnud ning uueks aastaks valmistuma hakanud Eesti vibusportlaste tänavused sisekarikavõistlused andsid Viljandimaa esindajatele hulga auhinnakohti.

Möödunud laupäeval Tartumaal peetud mõõduvõtul said meie vibusportlased üllatustulemusi, kuid tuli ette ka väikseid altminemisi.

Viljandi spordikooli vibulaskjate treener Aune Varik luges oma õpilaste teenitud eri karva karikad kokku: neid oli 11, lisaks kolm täiskasvanute võistluselt väljavõideldud trofeed.

«Hea üllataja oli Martin Rist, kes teenis meeste konkurentsis hõbeda,» teatas Varik. Väikeseks altminekuks pidas treener Taavo Alliku viiendat kohta. «Taavolt röövis kõrgema koha üks ebaõnnestunud lask,» lisas ta.

Variku jutu järgi polnud noorteklassi sportlastel kuigi kerge, sest noored ja täiskasvanud võistlesid ühel päeval. «Noortel läks päev väga pikaks ning väsimusest lipsavad sisse eksimused,» arutles ta.

«Kokkuvõttes oli meil edukas võistlus: esile tõusid meie nooremad tegijad ja oma tublidust kinnitasid kogenumad sportlased,» sõnas Aune Varik kokkuvõtteks.

Martin Rist teenis meeste sportvibuga hõbeda, Laura Nurmsalu oli naiste konkurentsis kolmas ning Jaan Rösler meeste vaistuvibul teine.

Võidukarikaid pälvisid viljandimaalased ainult noortearvestuses: Laura Nurmsalu kadettide ja Maris Tetsmann noorteklassis. Mõlemad tegid kaasa sportvibude arvestuses.

Noorte mõõduvõtul olid oma võistlusarvestuses teised Taavo Allik, Liis Varik, Kristi Kookla, Alo Nurmsalu ja Annika Rösler ning kolmandad Merit Klettenberg, Rait Mändmets, Laura Tukk ja Jaan-Hendrik Pael.

Aune Varik ütles, et lõppenud mõõduvõtt oli paljudel spordikoolis harjutavatel noortel esimene. «Seis on hea: meil on hulgaliselt noorte- ja tidettide klassi kuuluvaid tublisid lapsi. See teeb head meelt,» võttis treener jutu kokku.

Vibulaskjate sisehooaja suurim mõõduvõtt on kavandatud märtsi, kui võisteldakse meistritiitli pärast. «Talvine töö käib siiski suvise võistlushooaja nimel,» tõdes Viljandi spordikooli noori ja Vana-Võidu vibuklubi alla koondunud täiskasvanuid juhendav Varik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles