Tulevased abituriendid said koolilt oma tahtmise

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaani järgi jäävad praegused üheteistkümnenda klassi õpilased viimaseks õppeaastaks senistesse koolimajadesse. Nooremad gümnasistid kolivad ühiselt Kaare kooli (pildil).
Plaani järgi jäävad praegused üheteistkümnenda klassi õpilased viimaseks õppeaastaks senistesse koolimajadesse. Nooremad gümnasistid kolivad ühiselt Kaare kooli (pildil). Foto: Elmo Riig / Sakala

Praeguste Viljandi gümnaasiumide üheteistkümnendate klasside õpilased saavad järgmisel aastal oma tahtmise ning lõpetavad kooli seal, kus nad on seni õppinud.

«Pole mõtet teha teistsugust otsust, kui õpilased tahavad praegustesse hoonetesse jääda,» tunnistas loodava Viljandi gümnaasiumi direktor Ülle Luisk. «Inimesed peavad olema kooli alguseks lepitatud.»

Koolijuht arutas õpilaste ja nende vanemate ühist palvet sel nädalal haridusministeeriumis ning seal jõuti järeldusele, et seda on võimalik täita. Lähiajal saadavad ministeerium ja Viljandi linnavalitsus lapsevanemate kirjale ühise vastuse ja annavad otsusest ametlikult teada.

Ruumid leitakse

Sel nädalal kohtus Ülle Luisk maagümnaasiumi eelviimase klassi õpilastega ja andis neile lubaduse, et nad saavad kooli lõpetada praeguses majas. «Olen sel teemal rääkinud ka praeguste koolijuhtidega ja arutanud, kas õpperuume leitakse,» lausus Luisk.

Vastused on sellised, et maagümnaasiumis raskusi pole, Jakobsoni kool peab ruumi leidmiseks pingutama, ent saab hakkama, Paalalinna koolis tuleb aga abituriendid mahutada praegusesse algklasside majja.

«Meile pole sellest veel ametlikult räägitud,» ütles Paalalinna kooli üheteistkümnenda klassi õpilane ja õpilas­esinduse juht Krista Koval. Küll aga tunnistas ta, et on niisugust juttu kuulnud ning tal pole selle vastu midagi.

«See lahendus meeldib rohkem kui Kaare kooli minek,» kinnitas ta ning lisas, et seda meelt on suurem osa Paalalinna gümnaasiumi üheteistkümnenda klassi õpilastest. Päris ametlikult hakatakse seda teemat arutama uuel aastal, kui Ülle Luisk Paalalinna õpilastega kohtuma läheb.

Koolidirektori tõdemust mööda muudab kooli neljas hoones tegutsemine õpetajate töö küll keeruliseks, kuid ta uskus, et sellega tullakse toime. Enne kui koolijuht saab hakata tegema plaane, kuidas õpetajad mööda linna tunnist tundi käivad, peab olema selge, kes uues koolis tööle asuvad. Õpetajaid hakatakse otsima varakevadel.

«Me ei tea veel, kes tulevad gümnaasiumi ja kes jäävad põhikoolidesse,» selgitas ta. «Võimaluse korral tahaksime kaasata ka sobivaid põhikoolide pedagooge.»

Kulusid pole arvutatud

Küsimusele, kui palju muudab otsus koolitöö kallimaks, ei osanud Ülle Luisk praegu vastata, kuid ta eeldas, et väga palju kulud ei suurene. Abiturientide puhul osaleks gümnaasium Luisu nägemust mööda teiste koolide kommunaalkulude katmises. Ülejäänud klassid mahuksid ära Kaare kooli. «Oleme seal ringi vaadanud ja ehk saame algsega võrreldes natuke ruumi juurde,» lootis koolijuht.

Pole teada, kui suure osa võtavad uue kooli eelarvest õpetajate sõidukulud.

Viljandi uus, ainult gümnaasiumiklassidega kool alustab tööd septembris, paraku ei valmi samaks ajaks koolile lubatud hoone praeguse Valuoja kooli koha peal. Arutelud, kas lükata ka gümnaasiumi algus aasta võrra edasi või alustada rendipindadel, lõppesid lahendusega, et kool võtab kasutusele Kaare kooli ja Paalalinna gümnaasiumi algklasside maja.

Selle idee vastu hakkasid protestima üheteistkümnenda klassi õpilased, kellest enamik soovib lõpetada kooli senises kohas. Nüüdse plaani järgi saavad neistki septembris riigigümnaasiumi õpilased, kuid nad õpivad sügisel tööd alustavate põhikoolide majades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles