Filmiarvustus. Muretu ja meeldiv maailm

Üllar Priks
, reporter
Copy
Jack Malik hakkab Ellie’le kohe «Yesterdayd» ette kandma.
Jack Malik hakkab Ellie’le kohe «Yesterdayd» ette kandma. Foto: Forum Cinemas

Värskelt Eesti kinodesse jõudnud romantiline muusikafilm «Eile veel» («Yesterday») on üks neist, mis vaataja juba treileriga ära võluvad. Vähemalt minuga läks sedasi. Ja ärge arvake, et olen lihtsalt üks pooletoobine biitlite fänn, kes ümmargusi prille nähes põrandatolmus püherdama hakkab või suguvõsa kokkutulekul pärast teist kirsilikööripitsi sandaalid jalast kisub ja tummise kanepipopsu järele õhkama hakkab.

Minu silmad lõi treilerit nähes särama idee ise. See on geniaalne ja värskendav: võtta omaaegse kultusbändi muusika ja määrida see pähe ühele ilmetule India päritolu jorsile. Katsun filmi sisu kolme lausega kokku võtta.

Jack Malik, keda kehastab Himesh Patel, on lahke laotööline, kes on juba aastaid oma heliloominguga muusikamaailmas läbimurret otsinud. Ja just siis, kui kutt on lõplikult alla andmas, kaob kogu planeedil Maa mingi anomaalse häire tõttu 12 sekundiks vool. Saatuslikul hetkel jalgrattaga koju väntav mustades mõtetes noor looja saab ­ootamatus segaduses bussilt löögi. Haiglas toibudes ja sõpradega suheldes hakkavad ilmnema õige veidrad asjaolud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles