Park Hotelli restaureerimine jõudis aastaraamatusse

Sakala
Copy
Viljandi vanalinna südames pikki aastaid silma riivanud tondilossi asemel on nüüd hotell, restoran ja kohvik.
Viljandi vanalinna südames pikki aastaid silma riivanud tondilossi asemel on nüüd hotell, restoran ja kohvik. Foto: Elmo Riig

Värske muinsuskaitse aastaraamatu kaanelugu räägib Eesti kunstiakadeemia uuest hoonest endises sukavabrikus kui eeskujulikust näitest tööstusarhitektuuri uuele elule äratamisest ning ka Viljandi on selle raamatu kaante vahele pääsenud uuest ärkamisest kõneleva looga. Kirjutises «Viljandi esindushotelli naasmine» on juttu Laidoneri platsil asuva, praegu Park Hotelli nime kandva hoone taastamisest.

«Viljandi on kena väikelinn, mis ei jõua arhitektuurikaardile sugugi igal aastal – ei uute ega restaureeritud objektidega,» möönab artikli autor, kunstiteadlane Leele Välja, kes on ühtlasi aastaraamatu peatoimetaja. «Seda eredamalt paistab silma, kui juba teist aastat järjest taassünnib linna üks märgilisemaid hooneid ning kaunimana kui kunagi varem.»

Välja nendib, et kui maja 2016. aastal uute omanike kätte jõudis, ei olnud omaaegsest hiilgusest järel suurt midagi, sest eri asutused olid remontide käigus interjöörist eemaldanud kõik selle jäljed. Kasuks ei tulnud ka aastatepikkune hüljatus, kuigi hoone välisilme oli pääsenud kergemalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles