Säärane mulk Imre Jugomäe asus koduvalda juhtima

, ajakirjanik
Copy
Imre Jugomäe
Imre Jugomäe Foto: Kristi Markov

Kolmapäeval sai Mulgi vald endale uue vanema – Abja spordi- ja tervisekeskuse juhi Imre Jugomäe. Vaevalt, et too 15 aastat tagasi Abja-Paluojal Tiigi tänaval punnvõrriga ringi uhades aimas, et temast saab ühel päeval Mulgi vallavanem, kelle hoole all on enam kui 7500 elanikku.

Põhikoolis oli Imre Jugomäe tasane ja tubli poiss ning gümnaasiumiski oli ainus patt, et vahel ei jõudnud ta esimesse tundi. Tal on kaks nooremat venda, kes ikka kaasa kippusid, kui vanemal vennal midagi põnevat teoksil.

Nooruspõlve hobiks oli poistel punnvõrridega sõitmine. «See käis ikka nii, et tahtsid punnvõrri saada ja kui selle said, tahtsid käikudega Deltat, lõpuks juba Minski ja seejärel kolmerattalist Muraveid,» meenutab Jugomäe. «Nendega kimasime ringi. Teinekord pidas politsei kinni ja küsis, et «Poisid, kas teate ka, kui võimsate asjadega sõidate?». Plärin oli vägev. Selleks et masinale võimsamat sädet saada, võeti «piibud» ära. Aga see hakkas telekaid segama – kui sõitsid, siis telekad värelesid – ja nii oli päris palju pahandust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles