Viljandi gümnaasiumi õpilasfirma sai tunnustuse

Alice Lokk
, reporter
Copy
Viljandi gümnaasiumi õpilasfirma Susle sai tunnustuse.
Viljandi gümnaasiumi õpilasfirma Susle sai tunnustuse. Foto: Maria Heinrichsen

Neljapäeval selgitati välja Eesti parimad õpilasfirmad ning teiste seas sai eripreemia Viljandi gümnaasiumi õpilasfirma Susle.

Susle müüb 12-tükilist puslelaadset küpsist, mis on kaetud trükitud pilti kandva söödava vahvlipaberiga.  Pildi saab ise valida ja susle tehakse just selline, nagu tellija soovib.

Viljandi gümnaasiumi üheteistkümnenda klassi õpilased Martin Palmiste, Carmen Lepik ja Piret Pärnaku said Susle eest UC-Rendi eripreemia. Žürii tõi välja tiimi julguse, leidlikkuse ja suurepärase lavaesinemise.

Viljandi gümnaasiumi majandusõpetaja, juhendaja Külli Hiiemäe-Metsar kiitis noori ja ütles, et Susle on olnud väga töökas firma. "Nad on hästi korrektsed ja täidavad oma lepinguid. Nende müük on läinud ka väga hästi, käive oli peaaegu 1300 eurot. Nad on saanud endale palka maksta ja kasum on olnud päris korralik."

Hiiemäe-Metsar ütles, et hiljuti sai Susle tellimusi juurde ka Tallinnast. Tema sõnul on Susle toode tore kingitus ka lastele.

Võistlus koosnes neljast voorust: aruanne, mille põhjal valiti võistluse finalistid, stendivoor, lavaesinemine ja vestlus žüriiga.

Söödav pusle
Söödav pusle Foto: Marko Saarm

Esikoha sai Hugo Treffeneri gümnaasiumi õpilasfirma Brand, mis müüb juuste viimistlus- ja hooldustooteid. Teise koha pälvis Põlva gümnaasiumi firma Imelõõr biolagunevate kõrtega ning kolmanda koha sai Tallinna 21. kooli firma Glaze käsitöökohukestega. Võitja sõidab Eestit esindama Euroopa parima õpilasfirma valimisele, mis on sel aastal Prantsusmaal. Eesti õpilasfirmad on rahvusvaheliselt võistluselt esikoha koju toonud juba kolmel korral ning mitmel korral saanud ka eriauhindu ja pjedestaalikohti.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps ütles auhinnagalat avades, et õpilasfirmad muudavad koolielu põnevamaks ja elulisemaks, andes hoogu muutunud õpikäsitusele, õppeainete lõimimisele ja koosõppimisele. "Eesmärk on kõikide koolide sellel kursil liikumine ning teie olete teistele eeskujuks ja teerajajaks. Pole vahet, kas suur või väike kool, õpilasfirma on oluline, vajalik ja võimalik igal pool.“ 

Sel õppeaastal registreerus võistusele lausa 400 õpilasfirmat. Finaalis võistles parima tiitli nimel 24 õpilasfirmat 14 koolist üle Eesti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles