Paul Kondasel on külas korraga neli naist

Tiina Sarv
, ajakirjanik
Copy
Uue teatrimaja igatsuses valmis Piret Kaldal (fotol) nostalgiline lavastus vana maja garderoobist. Paremal siurulaste grupiportree.
Uue teatrimaja igatsuses valmis Piret Kaldal (fotol) nostalgiline lavastus vana maja garderoobist. Paremal siurulaste grupiportree. Foto: Elmo Riig

Mida küll oleks naistesse romantiliselt suhtunud Paul Kondas arvanud, kui tema uksest oleksid sisse asunud kaks eestlannat, soomlanna ja pärslanna? Praegu on see sümboolselt teoks saanud: Kondase keskuses on oma loomingut näitamas neli eriilmelist naiskunstnikku, kellest ühe tööd on inspireeritud naivismiklassiku Kondase enda muhedatest maalidest.

Kuigi kunstiteoseid ei saa pingeritta seada, läheb ühe autori looming vaatajale rohkem hinge kui teise oma. Mulle puges oma töödega kõige rohkem naha vahele neljast ainuke, kes polegi kunstnik – Tallinna Linnateatri näitlejanna Piret Kalda.

«Maalimine on lihtsalt mu väike hobi. Mulle meeldiks, kui neid pilte vaadates läheb teie tuju rõõmsamaks. Ärge jumala pärast otsige sealt midagi tõsist!» lausus autor ise näituse avamisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles