Noorte pärimusbändide päeval võidutses Klassikaline DžässFolk

Sakala
Copy

Laupäeval Viljandi pärimusmuusika aidas peetud noorte pärimusbändide konkursi finaalist väljus võitjana Heino Elleri nimelises Tartu muusikakoolis õppiv trio Klassikaline DžässFolk koosseisus Sofia-Liis Kose, Alex Verlin ja Kert Krüsban. Trio pälvis peapreemia, mis koosneb 500 euro suurusest Kultuurkapitali stipendiumist ja esinemisest Viljandi pärimusmuusika festivalil.

Žürii koosseisus Liina Saar, Cätlin Mägi, Tõnu Tubli ja Lee Taul kiitis võitjate väga head kokkumängu ja mõnusat rasvast kõla.

«Nad lõid kolmekesi terve lava esimesest hetkest kõlama ja saalis tekkis suvise folgi meelelolu,» põhjendas otsust žürii liige Lee Taul.

«Silma paistis see, et bändid ei tee tööd mitte ainult laval, vaid põhitöö on ära tehtud enne lavale astumist,» hindas üldist taset žürii esimees Tõnu Tubli. «Välja on valitud parimad lood ja riided, koostatakse ja mõeldakse läbi ägedad ja terviklikud kavad, harjutatakse ja harjutatakse ning siis tullakse lavale pärimusmuusikat nautima.»

Auhindu jagus kõigile finaalkontserdile pääsenuile. Kannale astuja eripreemia pälvis Tapalt pärit Mandoliinikapell. Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia eriauhinna võitis Trio Volk. Kihnu ansambel Tuuleroos sai õiguse esineda ühes Eesti pärimusmuusika keskuse pesas, fotosessiooni võitis Duo Kasemahl. Lisaks sai õiguse pärimusmuusika aida programmis üles astuda Kaval Käsi ning aita kontserte nautima tulla bänd Alguses Oli Duur. 

Noorte pärimusbändide päeva korraldati kolmandat korda. Võistlusele laekus sooviavaldusi 10 bändilt, kellest seitse pääses finaalkontserdile pärimusmuusika aita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles