Toidupank kogub pühadeks annetusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Rimi kauplus.
Viljandi Rimi kauplus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Toidupank kogub sel ja järgmisel nädalavahetusel inimestelt annetusi, et valmistada neist jõulupakid allpool vaesuspiiri elavatele peredele.

Toidupanga andmetel on Eestis üle 100 000 inimese, kellel on raskusi igapäevase toidu hankimisega. Neis peredes kasvab hinnanguliselt 20 000 last.

Et saada kõige vaesemate ja valdavalt lastega perede tarvis lisakogus toidukaupa, on toidupank algatanud jõulude eel annetuskampaania. Kahel nädalavahetusel kogutakse kolmeteistkümnes Rimi kaupluses üle Eesti toidukauba annetusi, millest pannakse kokku jõulupakid umbes 1500 puudust kannatavatele perele.

Viljandi toidupanga koordinaatori Salli Järve sõnul on kampaaniasse haaratud ka Viljandi Rimi, kus saab toidukogumiskärudesse kaupu panna 10. ja 11. ning 17. ja 18. detsembril kella 10—18.

«Kogutud toiduained lähevad jõulupakkidesse, mida loodame teha umbes viiekümnele Viljandimaa perele,» selgitas Salli Järve.

Peresid saab toetada ka rahaliselt. Kogutud summa eest ostetakse pakkidesse selliseid toiduained, mida ette varuda ei saa, nagu lihatooted, ja kohvi pühadeks. Eesti toidupanga annetuskonto leiavad huvilised veebilehe www.toidupank.ee alajaotusest «Aita kaasa!».

Ülekandele tuleb kindlasti lisada märgusõna «Kohviraha Viljandi toidupangale».
Viljandi toidupank on üks nendest üheksast toidupangast, mis Eesti maakondades ja linnades tegutsevad. Viljandis töötab see alates läinud aasta detsembrist.

Iga kuu saab Viljandimaal 75—100 vähekindlustatud peret toidupaki, milles on kuiv­aineid, leiba, saia ja muud vajalikku. Suurimad koostööpartnerid on Viljandi Rimi ja Selver ning mitu heatahtlikku inimest on annetanud köögivilju ja aiasaadusi. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles