Tõmbame eest või aitame järele?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Marko Saarm

KAS OMAVALITSUS peaks olema piirkonna arengu eestvedaja või taganttõukaja? Vastus sõltub tõenäoliselt sellest, missugune on vastaja maailmavaade. Kas poliitikule on oluline anda piirkonna arengule hoogu ja loota, et tänu sellele saab üks linn või vald rikkamaks, või on tähtsam nõrgemaid loomulikule arengule järele aidata? Ehk siis veel lihtsamalt: kas tähtsam on anda raha spaahotelli, uue elamukvartali ja tööstusparkide arendamiseks või parandada katkisi tänavaid ja tõsta linna palgal olevate töötajate palka?

Ega sellele küsimusele üht ja õiget vastust olla saagi. Ühed on veendunud, et just areng annab võimaluse nõrgemaid järele aidata, teised jälle peavad niisuguse arengu tarvis raha andmist hooletuks riskimiseks, mis linna rahakotti täitmise asemel hoopis tühjemaks tõmbab.

Sel neljapäeval istuvad Viljandi poliitikud linnavolikogus ja hakkavad ühe sellise küsimuse üle pead murdma, sest spaahotell vajab otsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles