Karksi-Nuias tähistatakse veteranipäeva Kitzbergi mäejooksu ja sinilillelise jüriöö orienteeriumisega  

Eda Kivisild
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüriöö tähistamine Karksi-Nuias kahe aasta eest
Jüriöö tähistamine Karksi-Nuias kahe aasta eest Foto: Marko Saarm

Teisipäeval korraldavad Karksi-Nuia kultuurikeskus ja spordikool ning Naiskodukaitse Sakala ringkond veteranipäeva tähistamiseks kell 17 Nuia paisjärve parklast algava Kitzbergi mäejooksu ja tund aega hiljem Sinilille jüriöö orienteerumise.

Karksi-Nuia kultuurikeskuse spetsialist Kaire Kannistu sõnas, et Kitzbergi mäejooks leiab aset juba kümnendat korda. Joosta tuleb 300 meetrit stardipaigast August Kitzbergi mälestusmärgini, tõustes 33 meetrit kõrgemale. Parima aja saanud mees- ja naisvõistleja nimi ning distantsi läbimiseks kulunud aeg graveeritakse metallplaadile, mis kinnitatakse orgu läbiva kõnnitee ääres asetsevale käsipuule. Võitjatel on au süüdata Karksi-Nuia keskväljakul jürituli ning anda kell 18 võistkondadele ühisstart jüriöö jooksuks.

"Võistkonnad orienteeruvad Karksi-Nuia tänavatel ja täpsem informatsioon antakse enne starti," lausus Kannistu.

Ta kutsus üles asutusi, klubisid, ühinguid, koole ja sõpruskondi panema välja vähemalt viieliikmelised võistkonnad, kus vähemalt üks on täiskasvanu.

Igal võistkonnal peab kaasas olema nutitelefon ja üks auhind või meene.

"See pannakse auhinnalauale, kust lõpetanud võistkonnad saavad endale meelepärase valida. Parima ajaga lõpetanud võistkonnale on rändauhinnaks puidust mõõk, viimane läheb koju rändrahnuga. Lisaks paneme välja eripreemia parimale show-võistkonnale," rääkis Kannistu.

Jüriöö jooksule oodatakse osalejaid kogu Viljandimaalt.

Kohapeal on saadavad ka Sinilille rinnamärgid, mille eest saadav annetus toetab Eesti vigastatud võitlejate ühingut.

2014. aastast korraldab vigastatud võitlejate ühing koos Naiskodukaitsega aprillis Sinilille kampaaniat, mis kutsub üles kandma Sinilille rinnamärki kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide ning nende lähedaste tunnustuseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles