Kuhjavere külaselts pidas juubelipidu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval tähistas Kuhjavere külaselts külamajas oma 20. sünnipäeva. Peale kuhjaverelaste endi olid kohal külaliikumise eestvedajad Sürgaverest, Holstrest, Tuhalaanest, Olustverest, Metskülast ja Ühtsest Võhmakülast ning Tänassilma rahvamaja näiteringi Pupu-Jukud, ühenduste Kodukant Viljandimaa ja Kodukant Tartumaa, Põhja-Sakala vallavalitsuse ja Viljandimaa arenduskeskuse esindajad.

Külavanema abikaasa Urve Mukk rääkis Sakalale, et koosviibijatele anti ülevaade seltsi väärikast ajaloost.

Selts asutati 11. aprilli 1999 külakoosolekul ning augustikuus peeti juba esimene külapäev, millega tähistati Kuhjavere esmamainimise 400. aastapäeva. Nüüd, 20 aastat hiljem tänas selts oma kauaaegseid sõpru ja koostööpartnereid.

Meeleolu lõid külaliste meenutused ja humoorikad soovid tulevikuks. Kingituste seas olid õunapuu-, kultuurpihlaka- ja vaarikaistikud, millest võib jõudu koguda idee kunagi kogukonna moosi keetma hakata. Kõlasid kandlemees Sandri pillilood ning näitetrupi Pupu-Jukud liikmete Merikese ja Meelise tervituslaulud akordioni ja kitarri saatel. Lõbusa punkti pani Võhma teatri Rassijad videotervitus, millest said pidulised teada, kuidas Kuhjavere külaseltsile kingitust osteti.

Mekiti suupisteid ja söödi sünnipäevatorti. Sünnipäevaks valmis ka voldik «Parimad aastad me elus». Ürituse korraldamiseks saadi toetust kohaliku omaalgatuse programmist ja Põhja-Sakala vallavalitsuselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles