Kultuuriakadeemia juht tahab kooli rahakotti veerandi võrra suurendada

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriakadeemia direktor Iñaki Sandoval on seadnud endale eesmärgi suurendada kooli eelarvet, sest see tagaks siin antava hariduse kvaliteedi säilimise.
Kultuuriakadeemia direktor Iñaki Sandoval on seadnud endale eesmärgi suurendada kooli eelarvet, sest see tagaks siin antava hariduse kvaliteedi säilimise. Foto: Elmo Riig

Viljandi kultuuriakadeemia direktor soovib suurendada kooli eelarvet veerandi võrra ning see on ka põhjus, miks ta linnajuhtidelt toetust küsib. Lisaks linnale loodab akadeemia suuremat rahalist toetust ülikoolilt ja riigilt.

Kultuuriakadeemia direktori Iñaki Sandoval selgitas, et linna ainsa riikliku kõrgkooli eelarve peaks soovitud eesmärgi saavutamiseks olema neli miljonit eurot, tänavu on see aga 3,2 miljonit. Praeguses olukorras jääb koolil raha napiks, et panustada arengusse ning hoida programme kõrgel tasemel ka edaspidi. Viimase viie aasta jooksul on elukalliduse tõusu tõttu tõttu eelarvest kadunud just arenduseks mõeldud raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles