Rakvere lihatööstuse tootmine muutub keskkonnasõbralikumaks

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere lihatööstus võtab šašlõki pakendamisel plastämbrite asemel kasutusele keskkonnasõbralikumad sangadega kotid.
Rakvere lihatööstus võtab šašlõki pakendamisel plastämbrite asemel kasutusele keskkonnasõbralikumad sangadega kotid. Foto: Anna Aurelia Minev

Ettevõtete keskkonnateadlikkus aina kasvab, kuid endiselt kasutatakse paljude toodete pakendamiseks rohkesti plasti ja kilet. Rakvere lihatööstus võtab nüüd kasutusele tehnoloogia, mis teeb tootmise senisest keskkonnasõbralikumaks.

Nagu ütles HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere, näeb Rakvere lihatööstus Eesti suurima toiduainetööstusettevõttena, et tarbijaid mõjutab ostuotsuse tegemisel üha enam see, kui vastutustundlikult suhtub tootja oma toodete valmistamise ja pakendamise juures keskkonda. Mere sõnutsi on Rakvere lihatööstus ökoloogilise jalajälje vähendamiseks aastaid panustanud tootmisseadmete ja -tehnoloogiate ajakohastamisse ning töötab iga päev selle nimel, et uute toodete valmistamine ja pakendamine oleks võimalikult keskkonnasäästlik. «Toiduainetööstusettevõttena on pakendite valikul meile esmatähtis toiduohutuse tagamine, toote säilimine ja pakendi keskkonnasõbralikkus,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles