Tapmises süüdistatavad mehed astuvad kohtu ette

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistuse kohaselt tapsid Viktor Kabanov (vasakul) ja Andrei Karanets aprilli lõpul Škoda Superbiga sõitnud taksojuhi, röövisid auto ja põgenesid Saksamaale. Neli päeva hiljem mehed tabati ja nüüd astuvad nad kohtu ette.
Süüdistuse kohaselt tapsid Viktor Kabanov (vasakul) ja Andrei Karanets aprilli lõpul Škoda Superbiga sõitnud taksojuhi, röövisid auto ja põgenesid Saksamaale. Neli päeva hiljem mehed tabati ja nüüd astuvad nad kohtu ette. Foto: Elmo Riig / Erakogu (montaaž)

Prokuratuur saatis kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse Viljandimaa elanikke Viktor Kabanovit ja Andrei Karanetsi mõrva ning varguste toimepanemises.

Esimene eelistung selles protsessis peetakse Viljandi kohtumajas kolmapäeval. Mehi süüdistatakse mõrvas piinaval või julmal viisil ja isikliku kasu saamiseks ning selle eest võib neile määrata maksimaalse karistuse ehk eluaegse vangistuse. Minimaalne karistus saaks selle paragrahvi järgi olla kaheksa aasta pikkune vangistus.
Lisaks süüdistatakse mehi varguses ja varguskatses.

Politsei sai selle aasta 24. aprillil teate, et Viljandi bussijaamast kaks meest peale võtnud taksojuht on kadunud koos sõidukiga. Päev hiljem leidsid politseinikud Viiratsi valla tiigist kadunud mehe vägivallatunnustega surnukeha.

Tabati Saksamaalt

Kriminaalasja kohtueelset menetlust juhtinud Lõuna ringkonnaprokuratuuri ringkonnaprokurör Marja-Liina Talimaa ütlemist mööda õnnestus politseinikel vaid mõne tunni jooksul välja selgitada isikud, keda kahtlustati mehe mõrvamises ning tema sõiduki röövimises.

29aastane Viktor Kabanov ja 25aastane Andrei Karanets kuulutati kohe rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

Neli päeva hiljem nägid Poola piiri äärse Saksa linna Gubeni politseinikud, kuidas Kabanov üritas autot ärandada, ning pidasid ta kinni. Saksa politseinikud rääkisid «Sakalale», et auto läheduses nähti ka Karanetsi, kuid tema oli põgenema pääsenud.
Järgmisel päeval tabati Karanets koos mõrvatud taksojuhilt röövitud autoga sama linna kaubanduskeskuse parklast.

Taksojuht uppus

Süüdistuse kohaselt tungisid mehed röövimiseks taksojuhile kallale ning kägistasid ja peksid teda. Lõpuks viisid süüdistatavad kannatanu Vardja külas asuva tiigi äärde ning viskasid ohvri vette. «Ekspertiisi tulemusele tuginedes võib väita, et kannatanu suri uppumise tagajärjel,» sõnas Marja-Liina Talimaa.

Pärast seda varastasid mehed Viljandi piiril asuvast Favora tanklast 80 liitrit diislikütust ning lahkusid röövitud sõidukiga Eestist.

Kohtueelse uurimise käigus kogutud tõendite järgi süüdistatakse samu mehi veel kahe sõiduki varastamise katses. «Süüdistuse kohaselt üritasid mehed ühte sõidukit varastada samal päeval enne mõrva toimepanemist,» kommenteeris ringkonnaprokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles