Vaba mõte. Pere on raha

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Minu traditsiooniline perekond vajab kaitset. Kuidagi juhtus nii, et vahetult enne valimisi jõudis minu Facebooki seinale taas päris mitu postitust, kus mind selles veendi ning tuletati meelde, et Eestis on vähemasti üks erakond, kes seisab selle eest, et Eesti seadused püsiksid ka edaspidi säärased, et minu pere oleks kaitstud. Aga missugune on minu kaitset vajav traditsiooniline perekond Eesti seaduste silmis? Vastuse peaks andma perekonnaseadus.

Esiteks on perekond muidugi mees ja naine. Et asi kindel oleks, lisas riigikogu 2014. aastal seadusesse ka lause, et mees ja naine ei saa olla samasoolised. Siis on kirjas, et abiellumiseks peab olema täisealine, ja seejärel tuleb mitu punkti, milles selgitatakse, mis tingimustel tohivad abielluda alaealised. Abielluda ei saa veresugulased ning juba abielus olevad inimesed.

Järgnevalt kirjeldatakse seaduses kahe lausega, kuidas abielu sõlmitakse, ning pärast seda pika peatüki ja mitme paragrahviga, kuidas saab abielu kehtetuks tunnistada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles