Kaija M Kalvet: teatris on kõige tähtsam inimene

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Kaija M Kalvet ütles, et Must Kast peab erateatrina tihtipeale nuputama, kuidas saavutada lavastustes nii kostüümide kui muuga sama efekti nagu suurtes teatrites. Pildil hetk enne lavastuse «Jõud» etendust.
Lavastaja Kaija M Kalvet ütles, et Must Kast peab erateatrina tihtipeale nuputama, kuidas saavutada lavastustes nii kostüümide kui muuga sama efekti nagu suurtes teatrites. Pildil hetk enne lavastuse «Jõud» etendust. Foto: Marko Saarm

Rahvusvahelisel teatripäeval, 27. märtsil saab Viljandi kultuuriakadeemia kümnenda lennu vilistlaste loodud projektiteater Must Kast viieaastaseks. Alustades viis aastat tagasi Genialistide klubis, leidsid noored, et üks teater sobib Tartusse juurde hästi.

Kaija M Kalvet, kuidas jõudsite 2014. aastal kursusega teatri loomiseni?

Mõtlesime teatri loomisele juba pärast esimest kooliaastat ja proovisime seda mõttes läbi mängida. Mäletan, kui läksime Tartusse Genialistide klubisse oma kevadisi etenduseaegu kokku leppima, küsiti meilt, kas me 27. märtsil teatripäeva puhul ei tahaks midagi teha. Niimoodi märkamatult leppisimegi endale kokku sünnipäeva, mida me nüüd hiljem oleme ametliku algusena tähistanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles