Viljandi haiglas gripp ühtegi elu ei nõudnud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastuskeeld kehtis Viljandi haiglas 70 päeva, jaanuari algusest 11. märtsini.
Külastuskeeld kehtis Viljandi haiglas 70 päeva, jaanuari algusest 11. märtsini. Foto: Marko Saarm

Detsembris alguse saanud viirushaiguste hooajal vajas Viljandis haiglaravi 17 grippi põdevat inimest ning peaaegu poolte seisnud oli väga raske. Ühtegi surma gripp sel aastal Viljandi haiglas kaasa ei toonud.

Gripist tingitud surmajuhtumid pole siiski haruldased, näiteks kaks talve tagasi nõudis raske viirushaigus Viljandis neli inimelu. Eestis oli tänavu 1. märtsiks registreeritud 24 surmajuhtumit, mille põhjustas just gripiviirus.

Viljandi haigla infektsioonikontrolli arsti Ruth Männiku seletusel on Viljandi haigla laboris detsembrist märtsi keskpaigani diagnoositud 101 gripijuhtumit ning haigestunute seas oli inimesi igast vanuserühmast. Haiglaravi vajas selle aasta esimese paari kuu jooksul 17 patsienti, kellest enam-vähem pooled liigitusid raskete gripijuhtude alla. Viimase kolme nädala jooksul pole uusi gripipatsiente haiglasse lisandunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles