Valitsusetegija, kelle jalas on kõik püksid

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Kristi Markov

«Valimistulemus, arvestades seda, milline meie olukord oli veel viis-kuus kuud tagasi, on väga hea,» kuulutab Helir-Valdor Seeder Isamaa valimispeol ning kuigi tuled saalis juba põlevad ja osa rahvast on lahkunud, teenib ta ära valju juubeldamise. Kui muidu on käteplagin tema kõne ajal eestlastele omaselt piinlikult hõre, siis nüüd on aplaus korralik. Veel marulisemaks kasvavad ovatsioonid siis, kui Seeder rõõmustab sotsidele ärategemise üle.

Isamaal läheb tõesti võrdlemisi hästi. Esimehe Helir-Valdor Seedri enda häälesaak pole küll rekordite killast (parteijuhtidest ületab ta vaid sotside liidrit Jevgeni Ossinovskit, kelle valimisringkond Tallinnas on samas suurem kui Viljandi- ja Järvamaa) ning eelmiste valimistega võrreldes on erakond kaks kohta kaotanud, kuid alles hiljuti allapoole riigikogu künnist jäänud reitinguid meenutades oleks just nagu põhjust triumfiks. Eelkirjeldatud stseeni kõrvale jättes kulgeb valimisöö siiski üsna vaoshoitult. Pigem ühine telekavaatamine kui pidu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles