Viljandist sirgunud koondise keskkaitsja suundus Rootsi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karol Mets suundus Hollandi kõrgliigast Rootsi meistrisarja.
Karol Mets suundus Hollandi kõrgliigast Rootsi meistrisarja. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Viljandist sirgunud Eesti koondise keskkaitsja Karol Mets sõlmis täna lepingu Rootsi tippmeeskonna Stockholmi AIK-iga. Seni mängis Mets Hollandi klubis NAC Breda, kes on sealses meistriliigas praegu viimasel kohal.

Mets liitus NAC Bredaga 2017. aasta suvel ning tal oli kehtiv leping 2020. aasta suveni. Et aga liigas viimasel kohal oleva Breda olukord Metsa ei rahuldanud, otsustas ta liituda AIK-iga. Rootsi klubi pidi Postimehe andmetel eestlase eest välja käima vähemalt 300 000 eurot.

«Karolil on kvaliteet, mida oleme otsinud. Protsessi käigus selgus, et ta soovis ka ise väga AIK-i esindada,» lausus AIK-i spordidirektor Björn Wesström.

Mets ise teatas uue klubi pressiteenistuse vahendusel, et on liitumisega väga rahul.

Ta oli Bredale üleminekusoovi esitanud 1. märtsil, vaid päev enne liigamängu Vitesse'iga. 1:4 kaotatud kohtumise järel ütles klubi peatreener Mitchell van der Gaag, et Mets ei mänginud, sest soovib klubist lahkuda.

Stockholmi AIK on valitsev Rootsi meister. Euroopa sarjades pole klubil väga suurt edu olnud. Viimati pääses ta alagrupiturniirile 2012. aastal. Sealt alates on meeskonna laeks jäänud teine eelring.

Sügisel saab Stockholmi AIK pidada Meistrite liiga eelringi kohtumisi.

Metsa leping AIK-is kestab 2021. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles