Soeuurija Laura Kiiroja: läbielatu oli hundile paras terror

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on inimestega harjutatud hunt Saksamaal Wildenburgi loomapargis. Laura Kiiroja kuulus põhigruppi, kes seal hunte juba varasest east saati on kasvatanud.
Pildil on inimestega harjutatud hunt Saksamaal Wildenburgi loomapargis. Laura Kiiroja kuulus põhigruppi, kes seal hunte juba varasest east saati on kasvatanud. Foto: Erakogu

Pärnumaal veebruari lõpus jäisest jõest päästetud hunt ei kütnud kirgi üksnes Eestis, vaid kogu maailmas. Uudis läks nii paljudele korda, sest lugu oli üsna harukordne: kokkupuude inimese ja kardetud kiskja vahel lõppes mõlemale hästi.

Uurisime, mida arvab juhtunust aastaid hunte inimestega harjutanud ja nende hingeelu tundev zoosemiootik Laura Kiiroja. Mida võis tunda üht­äkki inimeste rüppe sattunud võsa­villem? Samuti avaldab Kiiroja arvamust, miks on Eesti huntidel raske elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles