Ühes käes õng, teises kaamera

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Naela üks lemmikajaviiteid on kohapüük Emajõel.
Igor Naela üks lemmikajaviiteid on kohapüük Emajõel. Foto: Erakogu

Igor Naela nimi kalastusringkonnas tutvustamist ei vaja – tõsi, teatakse teda ennekõike hüüdnime Ixa järgi. Ta on tulihingeline õngitseja ja jagab lahkelt nõu ka poeleti tagant. Kalale minnes haarab ta aga alati kaasa fotovarustuse, et ürgse looduse lummavat ilu piltidele püüda.

Nagu tutvustus reedab, pole Ixaga trehvamiseks just palju variante ja kõik need on moel või teisel seotud kalapüügiga. Et õues on koerailm, saame temaga kokku Viljandi kalapoes Vobla, mille käekäigu eest ta juba kaheksa aastat hea on seisnud.

«Sellise ilmaga on mehed varsti platsis,» hoiatab Ixa. «Kui püüda ei saa, tulevad siia uudistama ja mula ajama.»

Et poe avamiseni on pisut aega, teeme jutuotsa kiirelt lahti. Selgub, et Ixa on põline Viiratsi poiss ja oma nooruspõlve veetis ta sealses kortermajas. Kohalike kamraadidega sai ehitatud onne, taotud jalkat ja käidud naabruskonna aedades raksus. Ning mõistagi õngitseti kõikvõimalike veesilmade ääres kala.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles