Vaata pilte. Kuidas hääletamine tuuakse koju kätte (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hääleõiguslikud kodanikud said täna teostada võimu riigikogu valimisega. Viljandi maakonnas oli valimispäeval kella neljaks oma valiku teinud 55,3 protsenti valijatest. Samaaegu sõitis autojuht Rein Kaup koos Sakala keskuse jaoskonna esindaja Helve Tikkoga mööda linna, et viia hääletamisvõimalus koju kätte nendele valijatele, keda takistab kodust lahkumast ja jaoskonda minemast terviseseisund, kõrge iga, rasked teeolud, transpordivõimaluste puudumine või muu põhjus. Seda varianti kasutas Viljandi linnas jaoskonnas number neli 15 inimest, kellest mõne hääletamise käiku õnnestus Sakalal pealt näha.

Selle tunni jooksul, mil me jaoskonna esindajatega kaasa jooksime ning inimeste elupaikadesse ootamatult ja ette teatamata sisse sadasime, oli näha, et vanemad inimesed, kes tavaliselt kodus hääletamist kasutavad, ootavad suure rõõmuga külalisi – kas või jaoskonna esindajaid, ja sedagi viivuks, et hääl anda. See on viis, kuidas olla osa valimismöllust ja elust.

Debatt ajas naerma

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles