Sakala keskuses saab näha Ungari kunstniku arusaama igavikust

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Martini töö reproduktsioon
Henrik Martini töö reproduktsioon Foto: Sakala Keskus

Reedel avatakse Sakala keskuses Ungari kunstniku Henrik Martini näitus “Vidya”.

Sakala keskuse kuraator Laineli Parrest ütles, et kunstnik Henrik Martin on huvitatud asjadest, mis kannavad igaviku ideed ning peamiselt keskendub ta inimese eksistentsi uurimisele.

Näitusel saab näha reljeefe ja maale. Henrik Martin ütles oma näituse kohta, et need kunstiteosed on avatud tõlgendusele ning igaüks võib luua oma ideid, seostades vabalt erinevaid tõlgendusi. "Sanskritis tähendab "Vidya" õigeid teadmisi, selgust ja sügavamõttelisust."

Henrik Martin elab Budapestis ja on lõpetanud Ungari kaunite kunstide akadeemias maalikunsti eriala, teda on tunnustanud Ungari kunstnike liit. Martin on osalenud näitustel Ungaris, Prantsusmaal, Indias ja Eestis. Tema teoseid on erakogudes ja Ungari muuseumis.

Võrumaa muuseum, kus Martini näitus oli eelmisel aastal, kirjutab oma kodulehel, et kunstnik on inspireeritud idamaade filosoofiast, hermetismist ja kosmoseuuringutest. Oma töödes käsitleb ta ego puudumist ja seab selle olemasolu kahtluse alla. Põhiküsimused, millega kunstnik tegeleb, on universaalsed ega sõltu riikidest, kultuuridest ega ajastutest. Ta keskendub inimese eksistentsi uurimisele.

Näituse toob Viljandi publiku ette Ungari Instituut ja seda saab näha 29. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles