Juhtkiri. Ühe spordiala lõpp

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seefeld, AUSTRIA 23FEB19 Suusatamine. Suusatamise MM. Suusavahetusega sõit Fotol nr53 Andreas Veerpalu FIS NORDIC WORLD SKI CHAMPIONSHIPS. Cross-Country, Skiathlon. tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES
Seefeld, AUSTRIA 23FEB19 Suusatamine. Suusatamise MM. Suusavahetusega sõit Fotol nr53 Andreas Veerpalu FIS NORDIC WORLD SKI CHAMPIONSHIPS. Cross-Country, Skiathlon. tl/Foto Tairo Lutter/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter

Me ei tea, milline on Eesti suusatajate Karel Tammjärve ja Andreas Veerpalu süü Austrias peetaval suusaalade MM-il lahvatanud dopingu­skandaalis. Meil pole aimugi, kas juhtunuga on mingil moel seotud Andreas Veerpalu isa ja vahistatud Kasahhi suusataja Aleksei Poltoranini nõustaja Andrus Veerpalu. Meil on aga põhjust arvata, et Eestis on tippsuusatamisele ja selle arengule kolmapäeval avalikkuse ette jõudnud skandaal sisuliselt surmahoop.

Kui Andrus Veerpalu, Kristina Šmigun ja Jaak Mae tippspordiga hüvasti jätsid, tekkis Eesti tippsuusatamises suur auk. Seda süvendasid Veerpalu ja Šmiguni kohtulood, mis olid seotud dopingutarvitamise süüdistustega. Suusatamise vastu vähenes huvi nii publiku kui sponsorite silmis ning treenerid tunnistasid, et ka lapsi jäi treeningrühmades vähemaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles