Tänasest saab eelhääletada kõigis valimisjaoskondades

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu valimised 2019.
Riigikogu valimised 2019. Foto: Dmitri Kotjuh

Eelhääletamine maakonnakeskustes on lõppenud ning nelja päevaga tegi oma valiku 21 375 inimest. Täna kell 12 avatakse kõik 451 valimisjaoskonda.

Seekord oli kõige rohkem valijaid Tallinna ja Tartu jaoskondades. Kolm kõige populaarsemat jaoskonda asusid Lasnamäe Centrumis ja Solarise keskuses ning Tartu Lõunakeskuses. Viljandimaalt käis Sakala keskuses eelhääletamas 616 inimest.

Nelja aasta eest peetud riigikogu valimistel hääletas maakonnakeskustes 26 375 valijat.

Esmaspäeval kell 12 algab riigikogu valimiste eelhääletamine kõigis valimisjaoskondades, avatud on 451 jaoskonda, hääletada saab nii elukohajärgses kui ka väljaspool elukohta hääletamist korraldavas jaoskonnas. Lisainfot leiab kaardirakenduselt valimised.rahvastikuregister.ee. 

Valima minnes tuleb kaasa võtta fotoga isikut tõendav dokument, näiteks ID-kaart, pass või juhiluba. Valijakaarti kaasa võtma ei pea.

Elektrooniliselt saab hääletada aadressil www.valimised.ee ööpäev läbi kuni 27. veebruaril kella 18-ni. Soovi korral võib interneti teel antud häält muuta, hääletades nimetatud ajavahemikul uuesti elektrooniliselt või eelhääletamise päevadel valimisjaoskonnas. Valimispäeval, 3. märtsil häält muuta ei saa ning hääletada saab ainult oma elukohajärgses valimisjaoskonnas.

Esmaspäeval kella 10-ks oli oma hääle andnud 140 807 inimest, neist maakonnakeskustes 21 375 ning interneti teel 119 432.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles