Päästeamet annab teada petistest

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erinevalt petistest on päästeameti inspektoritel seljas vormiriietus ning nad liiguvad ringi punaste päästeameti embleemiga autodega.
Erinevalt petistest on päästeameti inspektoritel seljas vormiriietus ning nad liiguvad ringi punaste päästeameti embleemiga autodega. Foto: Ants Liigus

Päästeametile on teada antud, et liikvel on petised, kes esitlevad end tuleohutusinspektoritena ja soovivad kontrollimise ettekäändel võõrastesse kodudesse pääseda.

Päästeamet annab teada, et nad ei esinda päästeametit, vaid kasutavad selle head nime raha küsimiseks.

"Juhime tähelepanu, et päästeametnike tehtavad kodunõustamised on eranditult alati tasuta," andis teada Marek Kiik ameti kommunikatsiooniosakonnast. Kodudes elanikke ohutuses nõustavad päästjad, inspektorid või muud päästeametnikud on äratuntavad sõidukite järgi ning esitlevad end nimeliselt, näidates töötõendit või vabatahtliku päästja tunnistust.

Päästeameti inspektoritel on seljas vormiriietus ning nad liiguvad ringi punaste päästeameti embleemiga autodega. Juhul kui teid külastava isiku suhtes tekib kahtlus, tuleb alati küsida töötõendit ning valeinspektoritest päästeametile või politseile kohe teada anda. Päästeamet kutsub inimesi üles informeerima võimalikest petistest ka oma eakaid sugulasi ja naabreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles