Cleveron sai eksporditeo auhinna

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auhinna võttis Mariko Rukholmilt vastu üks Cleveroni asutaja ja USA ärisuuna juht Indrek Oolup.
Auhinna võttis Mariko Rukholmilt vastu üks Cleveroni asutaja ja USA ärisuuna juht Indrek Oolup. Foto: Kredex

KredEx Krediidikindlustus andis reedel välja traditsioonilise eksporditeo auhinna, mille sai Viljandis pakiroboteid tootev Cleveron läbimurde eest 2018. aastal. Välisturgudele siirduvatele Eesti ettevõtetele makseriskide maandamiseks lahendusi pakkuv KredEx Krediidikindlustus andis eksporditeo auhinna välja viiendat korda.

"Cleveroni märkimisväärne ekspordikäibe kasv ning teadus- ja arendustööl põhineva toote müük Viljandist üle kogu maailma on märkimisväärne ja väärib igati eksporditeo auhinda," rääkis KredEx Krediidikindlustuse juhatuse liige Mariko Rukholm pressiteate vahendusel. "Cleveron saavutas eelmisel aasta tõelise läbimurde eksporditurgudele, kuid nende pakirobotid Walmarti, Zara ja Canadian Tire´i poodides on kahtlemata alles algus, ettevõtte plaanid on ambitsioonikad." 

Cleveroni sõlmis 2017. aasta lõpus lepingu pakirobotite tarneks maailma suurima jaeketi Walmartiga. Eelmise aasta lõpuks olid Cleveroni pakirobotid paigaldatud ligi 700 Walmarti poodi üle kogu USA. 2018. aasta lõpus lisandus Cleveroni klientide hulka Kanada jaemüüja Canadian Tire ning hoogustus koostöö maailma suurima moekaupade müüja Inditexiga, kes on paigaldanud Cleveroni pakirobotid üheksasse Zara poodi Euroopa suurlinnades.

Cleveroni ühe asutaja ja USA ärisuuna juhi Indrek Oolupi sõnul on saadud auhind tunnustuseks senise töö eest. 

"Turu erinevate võimaluste seast parimate väljavalimise ja nende abil pikaajaliste ärisuhete loomise taga on olnud põhjalik töö," rääkis Oolup, kelle sõnul on KredExi kaudu klientidele finantseeringu pakkumine mõnele Cleveroni kliendile üks reaalne valikuvariant olnud.

Välisturgudele siirduvatele Eesti ettevõtetele riskide maandamise lahendusi pakkuv KredEx Krediidikindlustus annab eksporditeo auhinda välja 2014. aastast, tunnustades sellega ettevõtteid või tööstusharusid, kes on kasvatanud ekspordimahte, leidnud edukalt välisturge, sõlminud mõjukaid lepinguid välispartneritega või paistnud silma eestimaiste toodete ja oskusteabe ekspordiga välisturgudele. Varasematel aastatel on auhinna pälvinud Baltic Workboats, Harju Elekter, Eesti puitmajatootjad ja E-Piim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles