Sakala kaitseliitlased löövad kaasa Utria retkel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedest laupäevani kestval sõjalis-sportlikul võistlusel «Utria dessant» osaleb 19 võistkonna seas Kaitseliidu Sakala maleva neljaliikmeline võistkond.


Suure registreerunute arvu tõttu suleti põhinimekiri 17. detsembril, hiljem registreerunud neli võistkonda jäid ootenimekirja.


Võistlus meenutab 1919. aasta 17. jaanuaril Eesti mereväe alustelt Utria randa tehtud edukat dessanti, milles osalesid 400 Eesti meredessantpataljoni merejalaväelast ja 600 Soome vabatahtlike pataljoni võitlejat. Dessandil oli tähtis osa Narva vabastamises ja punaväe riismetest puhastamises.

«See on nagu Erna retk talvetingimustes,» lausus Kaitseliidu Sakala maleva staabiülem kapten Ahto Alas.
Võistlejatele on ette kirjutatud kohustuslik isiklik ja meeskondlik varustus, sealhulgas peavad neil kindlasti olema relvad ja laskemoon, meditsiinipaun, talvine välimunder ja signaalraketid. Mobiiltelefone kasutada ei tohi, lubatud on GPS- ja öövaatlusseadmed, samuti saavad võistkonnad raadiojaamad.

Retkelisi autasustatakse laupäeval Sinimägedes.
Möödunud aastal lõpetas retke 17 võistkonda, kaasa lõi ka neli Sakala maleva naiskodukaitsjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles