Uisurajal ootavad liuglejat vesi ja ohtlikud augud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järve uisurajale on soovitav praegu mitte minna
Viljandi järve uisurajale on soovitav praegu mitte minna Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi järvel oleva uisuraja hooldaja Kristjan Kivistik üritas teisipäeva hommikul rada uisutajatele puhtaks lükata, kuid pidi nentima, et vett on jääl nii palju, et järvel uisutamine võib kohati olla lausa eluohtlik.

Sula on jääle toonud palju vett, mis üritab jää alla pääseda. Nii on jäässe tekkinud keerisaugud, mis pealt vaadates on üsna pisikesed, kuid altpoolt võib nende süvend olla ohtlikult suur ning kohati võib inimene neist läbi vajuda.

Eelmise aasta uisumaratoni korraldamise eel võitlesid rajameistrid järvel just samasuguse nähtusega ning üks korraldaja sai toona ehmatuse osaliseks, kui tema uisk jäi auku kinni, jalg vajus korraks läbi jää ning ta kukkus.

„Need augud on ohtlikud just seetõttu, et pealtpoolt vaadates võivad need tunduda süütud ja väikesed,” selgitas Kristjan Kivistik. „Tegelikkuses võib selle augu ümber olla väga õhuke jää ning läbikukkumise oht on väga suur.”

Just raja Viiratsi-poolses osas on jää peal väga palju vett ning seetõttu pole uisutamine järvel rajameistri hinnangul eriti mõistlik mõte. „Tegin hommikul džiibiga rajal mõne tiiru, aga ega seal uisutajale midagi mõnusat ole,” nentis ta.

Viljandi rattaklubi püüab uisurada korras hoida kevadeni. 23. veebruari õhtuks on välja kuulutatud järvel viimase kümne aastaga tavapäraseks saanud ööuisutamine. Kas see ka teoks saab, sõltub ilmaoludest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles