Noored kohvitavad kohalike juhtidega

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortefoorumit tänavu ei peeta, kuid noorte hääl saab kuuldavaks osaluskohvikutes. Pilt on tehtud noortekogu koolitusel.
Noortefoorumit tänavu ei peeta, kuid noorte hääl saab kuuldavaks osaluskohvikutes. Pilt on tehtud noortekogu koolitusel. Foto: Viljandi maavalitsus

Et noored saaksid ühiskonnaelus kaasarääkimist harjutada, avab Viljandimaa noortekogu neljapäeval maavalitsuses osaluskohviku.

Maavalitsuse noorsootöö peaspetsialist Riina Tootsi rääkis, et paar päeva tagasi registreerunud 60 noore seas pole vaid kooliõpilased ning leidus ka üle kahekümneaastasi. Eilseks oli nime kirja pannud 75 inimest, kuid vaist ütleb korraldajatele, et kohaletulijaid on veel rohkem.

Noored istuvad kohalike otsustajatega kohvilauas ning arutavad üle-eestilisi ja kohalikke tähtsaid teemasid: noorte töölesaamine, tervis ja valimisõiguse alampiir.

Riina Tootsi sõnul aitab selline meetod noortel ennast paremini avada ja õdus olek laudkondades tagab hea kontakti. «Seda hirmu tegelikult polegi, et noored ei räägi. Oleme Viljandimaal poolteist aastat teinud demokratiseerimise projekti, et tagada noorte ja otsustajate paremad suhted,» rääkis ta ning lisas, et keegi ei pea kartma, sest kõik, mis öeldakse, on õige ja arutamist väärt.

Noored liiguvad lauast lauda ning igas neist arutatakse üht teemat. Laudkonna juht, kes on ka käsitletava teema ekspert, jääb kohale ning kui üks rühm on läinud, hakkab juht sama teemat arutama järgmiste noortega.

Viljandimaa noortekogu liige, Võhma gümnaasiumi huvijuht Tiina Tart ütles, et kindlasti võtab noortekogu osaluskohvikus kõlama jäänud seisukohad arvesse ja arutluste kokkuvõtted pannakse üles maavalitsuse kodulehele.

Osaluskohvik leiab ühel ajal aset 15 maakonnas ning haridusminister tervitab kõiki osalejaid videokõnega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles