Eeskiri ei luba Viljandi järve jääle ühtki mootorsõidukit. Amet mõne lubab (3)

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumelabida ja luuaga pole Viljandi järvel uisurada lahti hoida võimalik – vaja läheb väikest sahaga masinat. Seda mõistavad ka keskkonnaametnikud, kuid kehtiv kaitse-eeskiri ei luba väljaspool teid ja parklaid liigelda ühegi mootorsõidukiga.
Lumelabida ja luuaga pole Viljandi järvel uisurada lahti hoida võimalik – vaja läheb väikest sahaga masinat. Seda mõistavad ka keskkonnaametnikud, kuid kehtiv kaitse-eeskiri ei luba väljaspool teid ja parklaid liigelda ühegi mootorsõidukiga. Foto: Elmo Riig

«Just tulin uisurada puhastamast,» teatas Mulgi uisumaratoni korraldaja Kristjan Kivistik eile hommikul Sakala kõnele vastates rõõmsameelselt. Kuuldes, et Viljandi maastikukaitseala kaitse-eeskirja järgi ei tohiks ta ei väikese sahaga maasturi ega tegelikult üldse ühegi mootorsõidukiga järvejääle rada puhastama minna, Kivistiku meeleolu aga muutus: «See on tobe! Kahekilomeetrist ringi ei ole ju võimalik labidaga puhastada!»

Viljandi järvel on varasematel aastatel korraldatud nii mõnigi jäärajavõistlus. Eile keskkonnaametist Viljandi linnavalitsusse jõudnud kiri toob aga välja, et reeglite kohaselt ei tohiks ükski mootorsõiduk järvejääle minna.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles