Süüdati küünlad vähihaigete toetuseks

Alice Lokk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval süüdati Arkaadia aias lootuse küünlad neile, kes on pidanud vähiga kokku puutuma.
Esmaspäeval süüdati Arkaadia aias lootuse küünlad neile, kes on pidanud vähiga kokku puutuma. Foto: Elmo Riig

Esmaspäeval oli ülemaailmne vähipäev ja Eesti vähiliidu tervisekampaania «Terve Eestiga vähi vastu» osana süüdati Viljandi Arkaadia aias lootuse küünlad kõigile, kes vähiga kokku on puutunud.

Eesti vähiliidu andmetel elab Eestis rohkem kui 40 000 vähipatsienti. Vähki haigestub igal aastal üle 8000 inimese ning umbes pooled neist kaotavad elu. Liidu alla kuuluva Viljandimaa vähihaigete tugirühma juhatuse esimehe Sirje Ilveri sõnutsi pärinevad viimased maakonna andmed vähi avastamise kohta 2016. aastast, mil siin oli 353 esmajuhtumit.

Vähil pole kindlat tekkepõhjust, kuid selle ennetamiseks on igal inimesel võimalik palju ära teha. Sirje Ilver selgitas, et esiteks tuleb liikuda ja olla füüsiliselt aktiivne niipalju kui võimalik. «Teiseks tuleb jälgida tervisliku toitumise reegleid – suhkur toidab vähki. Veel tuleks käia sõeluuringutel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles