Teater tuleb Jorh Aadniel Kiirt rehabiliteerima

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastuses rullitakse lahti 20 aastat paunverelaste elust ja juhtumistest. Esiplaanil on Kiir (Imre Õunapuu) akordioniga.
Lavastuses rullitakse lahti 20 aastat paunverelaste elust ja juhtumistest. Esiplaanil on Kiir (Imre Õunapuu) akordioniga. Foto: Alan Proosa

Kirjandusklassikat on teatrilavadel viimasel ajal üsna ohtralt ümber mõtestatud. Andrus Kivirähki «Köster» andis näiteks hiljuti üsna liigutava pildi Oskar Lutsu «Kevadest» negatiivse karakterina tuntud Julk-Jüri seni tundmatust küljest. Urmas Lennuk võttis Rakvere teatris ette sama autori sama teose teise negatiivse tegelase ning et asi kindel oleks, kirjutas teksti ise ja istus ka lavastajatooli.

Lennuki Lutsu ainetel valminud «Paunvere poiste igavese kevade» keskne tegelane on Kiir, kellele Luts on Lennuki arvates pisut liiga teinud. Kõigile tuttavate tegelaste noorust, elu ja armastust vaatlevat uuslavastust saab Ugala teatris näha esmaspäeval, 4. veebruaril kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles