Kunstiteostesse pakitud viisikettad

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Melomaan oma loomulikus keskkonnas. Nagu Peeter Sild ise ütleb, on vinüül oma ümbrisega tõeline kunstiteos ning selle kuulamine omaette rituaal.
Melomaan oma loomulikus keskkonnas. Nagu Peeter Sild ise ütleb, on vinüül oma ümbrisega tõeline kunstiteos ning selle kuulamine omaette rituaal. Foto: Erakogu

Staažikad Viljandi melomaanid mäletavad kindlasti kaksikvendi Peeter ja Rein Silda. Kui isutas mõne välismaise grammofoniplaadi järele või oli soov uhkemaid hitte lindile ümber salvestada, tuli pöörduda kaksikute poole. Just nii noori muusikaärikaid kutsuti. Nüüdseks on elutuuled nad pealinna puhunud ning vorsti teenivad nad leivale füüsilist tööd rassides. Peeter Silla vaba aeg möödub aga seniajani kaelast saati muusikas ulpides.

Vendade Sildade lapsepõlv möödus Suislepa kolhoosi maadel. Ema kasvatas neid üksinda ning rassimise maitse said nad suhu õige varakult.

«Kõik suvevaheajad olime tööl. Peedikõplamine, heinategu, pärast seitsmendat klassi juba saekaatris ning hiljem ehitusbrigaadiga lautu ja sigalaid värvimas,» loetleb seekordse hobiloo peakangelane Peeter Sild. «Tööd pole ma kunagi kartnud ja esimesed taskurahad said juba päris noorelt teenitud. Kõik makid, grammarid ja plaadid ostsin ikka enda teenitud raha eest.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles