Riigikogu valimised: üks üksikkandidaat jäeti registreerimata, lisandus üks erakond

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu valimised on 3. märtsil, Viljandi- ja Järvamaa piirkonnas kandideerib 79 inimest.
Riigikogu valimised on 3. märtsil, Viljandi- ja Järvamaa piirkonnas kandideerib 79 inimest. Foto: Elmo Riig

Vabariigi valimiskomisjon kinnitas esmaspäeval 3. märtsil järgmisesse riigikogu koosseisu kandideerivate inimeste nimekirja. Viljandimaal kandideerib 79 inimest, kuid reedega võrreldes vahetus nimekirjas kaks inimest, sest ühe üksikkandidaadi vahetas välja vasakpartei esindaja.

Reedel, mil oli nimekirjade ja üksikkandidaatide ülesseadmise viimane kuupäev, soovis Viljandi- ja Järvamaa ringkonnas kandideerida kaks üksikkandidaati. Esmaspäeval sai selgeks, et Reio Lauritsal oli õigeks ajaks tasumata 500-eurone kautsjon, lisaks polnud avalduse juures ka tema allkirja. Seega jättis komisjon Lauritsa valimisteks registreerimata.

Laurits pälvis suurt tähelepanu eelmise aasta märtsis, kui pidi kohtu ette astuma rahvusringhäälingu Tartu stuudiole pommiähvarduse tegemise eest. Enne kohtuistungit tehtud kohtupsühhiaatrilises ekspertiisis selgus aga, et mees polnud  väidetava kuriteo toimepanemise ajal süüdiv ning talle kohaldati psühhiaatrilist sundravi ambulatoorses vormis.

Kandidaatide arv piirkonnas siiski ei vähenenud, sest valimiskomisjon kinnitas Eestimaa Ühendatud Vasakpartei nimekirja ning selle partei ainsa esindajana kandideerib ringkonnas Diana Nõmberg-Klaus. 

Loosimise tulemusena on esimene nimekiri kõikjal Eestis rohelistel ning kandidaatide nimistu lõpetavad Isamaa poliitikud. Tavapäraselt on kõige lõpus üksikkandidaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles