Uisumaratoni korraldajad pumpasid järvejääle miljon liitrit vett

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeva hilisõhtul Viljandi järvel. Rajale pumbati kokku miljon liitrit vett.
Neljapäeva hilisõhtul Viljandi järvel. Rajale pumbati kokku miljon liitrit vett. Foto: Mikk Mihkel Vaabel

Neljapäevane sula ja soe vihm lõhkusid suure osa pühapäevaseks uisumaratoniks ettevalmistatud rajast, kuid korraldajad ei andnud alla, sest edasine ilmaprognoos lubab ilusat uisuilma.

"Uskumatult kiiresti muutuvad ilmaolud andsid vaid 1-2 tunni pikkuse aja, et pärast lumesaju ja sula lõppu rada jäätumiseks ette valmistada," kirjutasid Viljandi rattaklubi liikmed neljapäeva õhtul oma Facebooki seinale ja palusid uisutajaid, et nood kohe jääle ei tükiks.

Mõni tund hiljem kirjutas maratoni rajameister Mikk Mihkel Vaabel, et kahe päeva jooksul on tööd teinud 10 inimest ja rajale on pumbatud miljon liitrit vett. „Nii see uisurada korda tehti,” rõõmustas ta. „Vinged inimesed elavad siin kandis.”

Reedel kella 9.30 ajal suundus Vaabel taas järvele, et raja seisukord üle vaadata.

Pühapäevasel maratonil tahab reedehommikuse seisuga startida rohkem kui 200 uisutajat. Neist üle 130 kavatseb minna 10-kilomeetrisele rahvasõidule ning 75 kolm korda pikemale maratonile. Rahvasõit algab kell 12 ja maraton kell 13.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles