Mesilaspere pidajaile terendab riiklik toetus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta sügise seisuga oli Eestis 34 585 mesilasperet.
Eelmise aasta sügise seisuga oli Eestis 34 585 mesilasperet. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Riik hakkab käesolevast aastast toetama mesilaspere pidajaid, toetuse eelarve on tänavu 600 000 eurot.

Maaeluministeerium saatis seetõttu kooskõlastusringile mesilaspere toetuse eelnõu. Toetust plaanitakse maksta aastatel 2019–2022, teatas ministeerium. 

Alates 2020. aastast on toetuse eelarve 800 000 eurot aastas. Toetust makstakse vähese tähtsusega abina põllumajandusloomade registrisse kantud mesilasperede kohta. Mesilaspere toetuse ühikumäär kujuneb pärast taotluste vastuvõtmist.

«Mesinike ootus on olnud eelkõige mesilaspere toetuse rakendamine ja mul on väga hea meel, et sellest aastast me seda toetust esimest korda ka maksame,» ütles maaeluminister Tarmo Tamm.

Tema sõnul on mesilaspere toetus mesindussektori kestlikule arengule väga oluline, sest toetus aitab kaasa bioloogilise mitmekesisuse säilitamisele ning põllumajanduskultuuride saagikuse kasvule.

«Samuti motiveerib toetus mesinikke mesilasperesid põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti põllumajandusloomade registris registreerima,» lisas Tamm. «Tänu registreeritud mesilasperede arvu kasvule paraneb mesilaste haiguste varajane avastamine ja võimalus õigel ajal haiguste levikut tõkestada.»

Põllumajandusloomade registri andmetel oli 2018. aasta 12. novembril Eestis mesilaid 3473 ja mesilasperesid 34 585. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles