«Viljandi aasta foto» võistluse võitis Jaan Pääsuke

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi linnagaleriis avati täna näitus võistlusele "Viljandi aasta foto" laekunud töödest, ühtlasi kuulutati välja parimad.

Viljandi 2018. aasta foto autor on Jaan Pääsuke. Nagu ütles seekordse konkursi korraldaja,  kultuuriakadeemia tudeng Kaari Soosalu, siis just Jaan Pääsukese "Hingepüüdja" tekitas žüriis kõige rohkem mõtteid ja lugusid. See on digitöötlus fotost, millel on Narva jõe äärne puu ja selle taha jääb Venemaa.

"Elu on imelihtne: leiad ühe detaili ja teed sellest pildi," sõnas tuntud Viljandi fotograaf Jaan Pääsuke. Sama foto oli esimene ka digitöötluse kategoorias.

Kolmes kategoorias võidutses võistluse algataja ja varasemate kordade korraldaja  Peeter Sink. Tema fotod olid parimad nii makro, looduspildi kui varia kategoorias. Peeter Singi makrofoto "Love" näitas näiteks putukate armuelu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles