Linn sai toetust omavalitsuste ühisameti mudeli väljatöötamiseks

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnapea Madis Timpsoni sõnul on linnal ja vallal kokkupuutepunkte ning üheskoos tegutsedes suudavad nad parandada teenuste kvaliteeti.
Linnapea Madis Timpsoni sõnul on linnal ja vallal kokkupuutepunkte ning üheskoos tegutsedes suudavad nad parandada teenuste kvaliteeti. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi linnavalitsus sai riigi tugiteenuste keskuselt 23 001 eurot toetust omavalitsuste ühisameti mudeli väljatöötamiseks koos Viljandi vallaga.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul on linnal ja vallal kokkupuutepunkte ning üheskoos tegutsedes suudavad nad parandada teenuste kvaliteeti. Tema sõnul on võimalik, et ühisameti loomine toob kaasa rahalise kokkuhoiu, kuid peamine on pakkuda elanikele teadmiste ja kogemuste ühendamise kaudu paremaid teenuseid. "Seepärast on mul rahastamisotsuse üle väga hea meel," ütles linnapea.

Projekti käigus töötatakse välja Viljandi linna ja valla võimaliku ühisameti mudel.

Selleks koostatakse omavalitsuse tugiteenuste analüüs ja tööprotsesside kirjeldused ning leitakse need teenused, mida on mõistlik osutada ühiselt. Samuti töötatakse välja ühisameti struktuur ja selle käivitamiseks vajalik dokumentatsioon ning e-teenuste kirjeldused.

Ühisamet võiks korraldada Viljandi linnas ja vallas raamatupidamist, personaliarvestust, väärteomenetlust, hallata infotehnoloogiat ja menetleda hankeid. Mudeli koostamise käigus võib teenuseid lisanduda või kõrvale jääda.

Projekti kogumaksumus on 27 060 eurot, millest 4059 eurot on linna ja valla omaosalus. Ühisameti mudel valmib käesoleva aasta lõpuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles