Repliik. Numbrite taga

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Hiljuti avastas mainekas ­Suurbritannia päevaleht The Guardian oktoobris ilmunud uudise, mis tuginedes ühe Austraalia ja ühe USA ülikooli ühiselt tehtud uuringule kuulutas tervele ilmale, et just eestlaste kodune raamaturiiul on maailma kõige kopsakam. Eestlased lugesid uuringu korraldajatele oma koduriiulilt kokku keskmiselt 218 raamatut. Ameeriklastel näiteks olevat neid poole vähem.

Seda rõõmusõnumit kommenteeriti, jagati ja laigiti meil robinal: eestlased on jälle maailmakultuuri esirinnas! Tõsi, kodumaised kirjastajad selle eufooriaga kaasa ei läinud. Põhimõtteliselt võib eestlase riiulis olla tõesti üle 200 raamatu, aga tegu on suuresti juba nõukogude ajal soetatud kirjavaraga, mida viimasel paarikümnel aastal vaevalt et kätte on võetud. Uute raamatute järele kauplusse seevastu tormama ei kiputa. Väga hea, kui mõnda uudisteost 500 eksemplari müüakse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles